Skip to main content

CINTA yang SETULUSNYA...*ALLAH*MAK*ABAH*

bagiku....
  cinta kepada ALLAH yang teragung...
  cinta kepada abah dan mak lebih bermakna...
  cinta kepada sahabat mendidik akhlak...
   *sesungguhnya cinta kepada ketiga2 ini membawa kita ke syurga*


 aku ingin menjadi hamba yang sentiasa taat kepada penciptaNya...
 aku ingin menjadi anak yang soleh Kepada dua orang tuaku iaitu mak   dan abah     

*makkk..
    pengorbanan makkk tidak terperinya...
    tidak terhitung nilainya
    tak dapat dibayar dengan wang....
    hanya ALLAH sahaja yang dapat membalasnya...
    terima kasih untuk segalanya....
    mak  menjaga ku semenjak kecil dan,tak pernah mengeluh....
    sedangkan aku,,,seringkali alpa atas jasamu...
    makk...maafkan ku atas kealpaan ku...
    jika kau tiada nanti,kan ku ingatimu selalu..
    mendoakan kesejahteraanmu disana...
    YA ALLAH ampunkan dosaku...
    dosa makku...
    kau sayangilah dia seperti mana dia menyayangiku sejak kecil...  
    YA ALLAH kau berkatilah kehidupanya....AMIN..

*abahhh
      abah lah permata dihati ku...
      banyak pengorbannan yang abah curahkan yang tak terhitung nilainya....
      banyak juga abah sembunyikan pengorbanan yang abah curahkan pada kami...
      dari air mukamu juga dapat digambarkan pengorbanan yang engkau curahkan...
      nasihatmu selalu ku ingat...kata-kata hikmah yang seringkali menjadi halwa telingaku akan sering ku ingat      
      dan ku amalkan...
      abah,,terima kasih untuk segalanya...
      ALLAH...ampunkan dosa abah..
     sayangilah abah...
     berkatilah abah...
     cintailah abah...
     tidak dapat kugambarkan kerinduaan trhadapmu...
     aku amat menyintaimu.
     semuanya tidak dapat digambarkan...
     hanya ALLAH sahaja yang mengetahui semua ini...
    walaupun kau seringkali tiada disisi ku..aku akan sentiasa mendoakan mu...
    bergenang air mataku pabila terkenang wajahmu....

*abah dan mak...
     aku mohon restu....
     doa kalian menjadi titian kejayaanku...
     nasihat dari kalian akan ku ingat selalu...

*YA ALLAH 
   berkatilah ku dalam mencari ilmu....
   dengan redhaMu
   moga kujejaki cita yang dituju
   bagi memenuhi impianku....
   makbulkan lah doaku YA ALLAH..
    
AMIN*





Comments

Popular posts from this blog

cara kak nik nur madihah belajar !

Kewajipan terhadap agama dan kecemerlangan akademik mestilah dilaksanakan seiringan kerana kita tidak mahu sekadar berjaya di dunia sahaja, sedangkan kejayaan di akhiratlah yang kekal abadi. Demikian tegas Nik Nur Madihah bt Nik Mohd Kamal, pelajar cemerlang SPM 2008 ketika ditemuramah oleh wartawan ISMA di rumahnya di Pengkalan Chepa, Kelantan baru-baru ini. Pencapaian Nik Nur Madihah mendapat 20A telah ‘menggemparkan’ negara kerana kejayaan ini diperolehi dalam keadaan hidup beliau yang serba daif seperti yang dipaparkan oleh media massa. Ikuti wawancara penuh saudari Nik Nur Madihah bersama wartawan-wartawan ISMA (Muadz Mohammed Zain, Norzafry Norhalim dan Mohd Rusman Arief A Rahman) yang berkesempatan mendengar sendiri rahsia-rahsia di sebalik kejayaan luar biasa beliau. (W – Wartawan ISMA, M – Nik Nur Madihah) [W] Boleh saudari ceritakan sedikit sebanyak tentang latar belakang diri, keluarga dan pendidikan? [M] Pertama sekali, terima kasih kepada pihak ISMA kerana sudi mengunjung…

Bersabar lah wahai adikku.. Kuat dan cekalkanlah hatimu~

Asalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..
apa khabar semuanya..diharapkan semuanya sihat-sihat blako..
aku..alhamdulillah..masih meneruskan perjuangan aku sebagai seorang pelajar..
menuntut ilmu dan mengaut nya sebanyak yang mungkin..
semampu yang boleh..
ilmu takkan pernah habis dipelajari kerana ilmu amat luas ..
tak terhitung nilainya..
diharapkkan kamu semua juga ..jangan pernah jemu untuk mempelajari..
ilmu dunia dan juga ilmu akhirat..
jangan pernah putus asa yaa..
Pesanan ini juga buat diriku yang sering alpa ..
yang sering lalai..
yang sering leka..
kita sama-sama bangkit dan cuba untuk bergerak dan berjalan tanpa henti menuju kejayaan..
teringat pada kata-kata akak mas( kakak usrah ku) sewaktu kami berbual-bual..
katanya" kalau kita hanya mengejar dunia, maka kita hanya akan mendapat dunia sahaja..tetapi jika kita mengejar akhirat maka kita akan mendapat kedua-duanya iaitu dunia dan akhirat"..
aku hanya tersenyum mendengar kata-katanya..
sesungguhnya memang ada kebenarannya..
aku be…

Allah sebaik-baik perancang! ^_^

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hai hai kepada newcomer yang mungkin tiba-tiba terjumpa/terbaca blog saya atau yang dah lama mengikuti saya.

Lama dah kan saya tak update apa-apa. Berhabuk gila (jangan guna bahasa ni, ni bukan bahasa BM ok and tak sesuai nak buat karangan :P) blog sebab lama tak bukak. Lepas tu, design blog lama sangat tak tukar. Bila tengok balik dah tak menarik. Nantila saya tukar. Nak buat pembaharuan sikit. Tengok macam mana tahap kerajinan nanti.

Masa tu ada tapi ilham untuk menulis tu tak berapa nak datang. Ni la ilham ada datang sikit, so saya curi-curi masa untuk menulis. Berapa lama dah tak menulis dalam blog. Zaman kerajinan menulis blog masa sekolah menengah dah berlalu. Bila baca balik nak tergelak pun ada. Tapi takpe, itu semua kenangan dan pengalaman saya berjinak-jinak dalam penulisan (ada je penulisan lain yang saya dah buat tapi malu nak publish kat sini sebab kita tak pandai/ tak expert sangat nak menulis. Hehehe)

Okayy. Habis dah cerita pasa…