Skip to main content

KU AMAT MERINDUIMU ABAH DAN MAKKK!!

rinduuunya abah...
lagu ini mengingatkanku pada abah...sayang abah....
mak pon sama.....
pengorbaannan mak dan abah membesarkan kami enam beradek takkkan dilupakan meskipun nnanti mak ngn abah xda..itu janji kami 6 beradek tnpa mak ngn abah tahu....betapa kami sayang kat mak ngn abah...pengorbanan abah,titik peluh abah,membuat kan kami tahu arti kehidupan....
bila abah pergi pahang,,,,itu lah yang membuatkan kami semakin berdikari....yang paling penting ..janji kami nak jaga mak,sayang mak bila dah duduk jauh nun disana...
bila abah berjauhan dengan kami,itullah yang mencambahkan lagi kasih sayang kami pada dia
mak selalu senyap,,mesti mak rinduu kat abah..kami pon sama...kalau abah telefon,mesti aku nak dengar suara dia,sebab akurindu sangat kat dia...
sejak abah tukar kerja kat sana,aku selalu mimpi abah,
rinduuu sangat kat abah,
abah ,,,,maafkan segala salah silap kami anak abah
mak,maafkan segala salah silap kami anak mak...
ya ALLAH aku rinduuuu sangat kat abah....
ya ALLAH kau lancarkan lah segala kerja abah dipahang...
kau berkatilah kami semua....
berikanlah kebahagiaaan kpd keluarga kami....SAYANG ABAH DAN MAK!!

Comments

Popular posts from this blog

cara kak nik nur madihah belajar !

Kewajipan terhadap agama dan kecemerlangan akademik mestilah dilaksanakan seiringan kerana kita tidak mahu sekadar berjaya di dunia sahaja, sedangkan kejayaan di akhiratlah yang kekal abadi. Demikian tegas Nik Nur Madihah bt Nik Mohd Kamal, pelajar cemerlang SPM 2008 ketika ditemuramah oleh wartawan ISMA di rumahnya di Pengkalan Chepa, Kelantan baru-baru ini. Pencapaian Nik Nur Madihah mendapat 20A telah ‘menggemparkan’ negara kerana kejayaan ini diperolehi dalam keadaan hidup beliau yang serba daif seperti yang dipaparkan oleh media massa. Ikuti wawancara penuh saudari Nik Nur Madihah bersama wartawan-wartawan ISMA (Muadz Mohammed Zain, Norzafry Norhalim dan Mohd Rusman Arief A Rahman) yang berkesempatan mendengar sendiri rahsia-rahsia di sebalik kejayaan luar biasa beliau. (W – Wartawan ISMA, M – Nik Nur Madihah) [W] Boleh saudari ceritakan sedikit sebanyak tentang latar belakang diri, keluarga dan pendidikan? [M] Pertama sekali, terima kasih kepada pihak ISMA kerana sudi mengunjung…

ujian...!

ya ALLAH..
kuatkan aku...
jika aku lemah..
kuatkan aku..
jika aku jatuh...
kuatkan aku..
jika aku tersungkur..
kuatkan aku...
apabila manusia berburuk sangkakan aku.
kuatkan aku
jika aku diuji dengan cinta manusia..
yang sememangnya tidak kekal..
ya ALLAH..
berikan kekuatan padaku..
agar aku sentiasa teguh padamu...
supaya diriku sentiasa beriman padamu...
ya ALLAH..
aku akan cuba sdaya upaya agar aku...
sentiasa teguh...
apabila dikurniakan ujian dariMu...
...

Allah sebaik-baik perancang! ^_^

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hai hai kepada newcomer yang mungkin tiba-tiba terjumpa/terbaca blog saya atau yang dah lama mengikuti saya.

Lama dah kan saya tak update apa-apa. Berhabuk gila (jangan guna bahasa ni, ni bukan bahasa BM ok and tak sesuai nak buat karangan :P) blog sebab lama tak bukak. Lepas tu, design blog lama sangat tak tukar. Bila tengok balik dah tak menarik. Nantila saya tukar. Nak buat pembaharuan sikit. Tengok macam mana tahap kerajinan nanti.

Masa tu ada tapi ilham untuk menulis tu tak berapa nak datang. Ni la ilham ada datang sikit, so saya curi-curi masa untuk menulis. Berapa lama dah tak menulis dalam blog. Zaman kerajinan menulis blog masa sekolah menengah dah berlalu. Bila baca balik nak tergelak pun ada. Tapi takpe, itu semua kenangan dan pengalaman saya berjinak-jinak dalam penulisan (ada je penulisan lain yang saya dah buat tapi malu nak publish kat sini sebab kita tak pandai/ tak expert sangat nak menulis. Hehehe)

Okayy. Habis dah cerita pasa…