Skip to main content

DOSA SEORANG HAMBA ! TIDAK TERHITUNG NILAINYA..AMPUNKANKU YA ALLAH !


Ya Allah, ampunilah dosa-dosaku ini...

Kuatkan lah imanku...

Terimalah taubatku...

Hamba ini selalu leka, selalu lalai, selalu ah... terlalu banyak kelemahan dan kekuranganku...

Hamba jadi malu, malu pada  diri sendiri...

Ya rabbi, berkali-kali hamba melakukan kesilapan ...tak terhitung nilainya...

.. apakah masih ada lagi pengampunan darimu?

Bahkan, kasih sayangmu yang terlalu luas itulah yang menjadikan diriku semakin kerdil...

kemaafan demi kemaafan yang kau berikan menjadikan aku bertambah malu...

Bertapa Agungnya dirimu...

Bertapa Maha Sempurna...

Hanya keranaMu ya Allah...

Aku masih mampu bangkit kembali...

Dari segenap kesalahan dan kelemahan diri ini...

Kerana aku berbuat untukMu...

Tuhan yang Maha Agung lagi Maha Sempurna...

Tiada lagi kesalahan yang tak mungkin dimaafi...

Bangkit dan terus bangkit walaupun setelah berkali-kali hati ini mati...

Aku hanya seorang hamba... tak layak meletakkan gelar selain itu...

Tuhanku dengarlah bicara hati ini...

Dari ku insan sering tersisih...

Di lautan penuh dosa...

demi mencari secebis kasihmu...

Tuhanku tangan ini menadah sayu...

Keampunan di perjalanan jauh...

Semoga di terima di sisimu...

Sebagai bekalan  abadi...



ampuni aku ya ALLAH...


titisan air mataku tidak mampu menghapuskan dosakU ya ALLAH...

Comments

Popular posts from this blog

cara kak nik nur madihah belajar !

Kewajipan terhadap agama dan kecemerlangan akademik mestilah dilaksanakan seiringan kerana kita tidak mahu sekadar berjaya di dunia sahaja, sedangkan kejayaan di akhiratlah yang kekal abadi. Demikian tegas Nik Nur Madihah bt Nik Mohd Kamal, pelajar cemerlang SPM 2008 ketika ditemuramah oleh wartawan ISMA di rumahnya di Pengkalan Chepa, Kelantan baru-baru ini. Pencapaian Nik Nur Madihah mendapat 20A telah ‘menggemparkan’ negara kerana kejayaan ini diperolehi dalam keadaan hidup beliau yang serba daif seperti yang dipaparkan oleh media massa. Ikuti wawancara penuh saudari Nik Nur Madihah bersama wartawan-wartawan ISMA (Muadz Mohammed Zain, Norzafry Norhalim dan Mohd Rusman Arief A Rahman) yang berkesempatan mendengar sendiri rahsia-rahsia di sebalik kejayaan luar biasa beliau. (W – Wartawan ISMA, M – Nik Nur Madihah) [W] Boleh saudari ceritakan sedikit sebanyak tentang latar belakang diri, keluarga dan pendidikan? [M] Pertama sekali, terima kasih kepada pihak ISMA kerana sudi mengunjung…

Allah sebaik-baik perancang! ^_^

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hai hai kepada newcomer yang mungkin tiba-tiba terjumpa/terbaca blog saya atau yang dah lama mengikuti saya.

Lama dah kan saya tak update apa-apa. Berhabuk gila (jangan guna bahasa ni, ni bukan bahasa BM ok and tak sesuai nak buat karangan :P) blog sebab lama tak bukak. Lepas tu, design blog lama sangat tak tukar. Bila tengok balik dah tak menarik. Nantila saya tukar. Nak buat pembaharuan sikit. Tengok macam mana tahap kerajinan nanti.

Masa tu ada tapi ilham untuk menulis tu tak berapa nak datang. Ni la ilham ada datang sikit, so saya curi-curi masa untuk menulis. Berapa lama dah tak menulis dalam blog. Zaman kerajinan menulis blog masa sekolah menengah dah berlalu. Bila baca balik nak tergelak pun ada. Tapi takpe, itu semua kenangan dan pengalaman saya berjinak-jinak dalam penulisan (ada je penulisan lain yang saya dah buat tapi malu nak publish kat sini sebab kita tak pandai/ tak expert sangat nak menulis. Hehehe)

Okayy. Habis dah cerita pasa…

Bersabar lah wahai adikku.. Kuat dan cekalkanlah hatimu~

Asalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..
apa khabar semuanya..diharapkan semuanya sihat-sihat blako..
aku..alhamdulillah..masih meneruskan perjuangan aku sebagai seorang pelajar..
menuntut ilmu dan mengaut nya sebanyak yang mungkin..
semampu yang boleh..
ilmu takkan pernah habis dipelajari kerana ilmu amat luas ..
tak terhitung nilainya..
diharapkkan kamu semua juga ..jangan pernah jemu untuk mempelajari..
ilmu dunia dan juga ilmu akhirat..
jangan pernah putus asa yaa..
Pesanan ini juga buat diriku yang sering alpa ..
yang sering lalai..
yang sering leka..
kita sama-sama bangkit dan cuba untuk bergerak dan berjalan tanpa henti menuju kejayaan..
teringat pada kata-kata akak mas( kakak usrah ku) sewaktu kami berbual-bual..
katanya" kalau kita hanya mengejar dunia, maka kita hanya akan mendapat dunia sahaja..tetapi jika kita mengejar akhirat maka kita akan mendapat kedua-duanya iaitu dunia dan akhirat"..
aku hanya tersenyum mendengar kata-katanya..
sesungguhnya memang ada kebenarannya..
aku be…