Skip to main content

SElamat Hari ABAH !

selaMAT hari ABAH ..
buat abahku
yang tercinta...
yang dirindui..
yang disyangi..
yang kukagumi..
yang segalanya ada padamu..
semoga dirimu..
dipanjangkan umur oleh sang pencipta...
juga dimurahkan rezeki..
diberikan kesihatan yang baik...
moga diriku ini dapat membahagiakan mu
sebelum kau kembali pada sang pencipta...
engkau lah segalanya bagiku..
terima kasih kerana mendidikku selama ini...
hingga aku boleh berdiri teguh dihadapanmu....
terima kasih kerana mencintaiku selama ini...
sungguh budimu tidak terbalas olehku..
ALLAH lebih mengetahui segalanya...
banyaknya pengorbanan mu..
tidak terhitung nilainya...
wahai insan  bernama ABAH !
aku amat mencintaimu ABAH !
tiada insan lain yang layak bertakhta di hatiku..
kecualimu ABAH !
dan juga MAKK!
-----------------------------

semalam aku terharu sangat...
sebabnya..
"asalamualaikum abah..selamat hari abah!
moga ALLAH panjangkan umur abah
dan murahkan rezeki abah..
serta.............................
daripada:
along
angah
aacik
umi
abang 
lokman"
berapa minit kemudian..abah pun reply mesej tuu...
abah reply tak panjang pun tapi amat mengharukan diriku..
sebakk diriku apabila membaca 6 perkataan tu..
"abah sayang semua anak-anak abah"
kepada semua yang sedang membaca..
sayangilah mak dan abah yang ALLAH kurniakan kpd kita...
hargailah setiap saat yang ALLAH kurniakan pada kita...
sesungguhnya insan ini insan yang termahal dalam hidup kita
yang tiada galang gantinya..
17 JUN 2012
_seindahmawarberduri_
nor_mala_95@yahoo.com

Comments

Popular posts from this blog

cara kak nik nur madihah belajar !

Kewajipan terhadap agama dan kecemerlangan akademik mestilah dilaksanakan seiringan kerana kita tidak mahu sekadar berjaya di dunia sahaja, sedangkan kejayaan di akhiratlah yang kekal abadi. Demikian tegas Nik Nur Madihah bt Nik Mohd Kamal, pelajar cemerlang SPM 2008 ketika ditemuramah oleh wartawan ISMA di rumahnya di Pengkalan Chepa, Kelantan baru-baru ini. Pencapaian Nik Nur Madihah mendapat 20A telah ‘menggemparkan’ negara kerana kejayaan ini diperolehi dalam keadaan hidup beliau yang serba daif seperti yang dipaparkan oleh media massa. Ikuti wawancara penuh saudari Nik Nur Madihah bersama wartawan-wartawan ISMA (Muadz Mohammed Zain, Norzafry Norhalim dan Mohd Rusman Arief A Rahman) yang berkesempatan mendengar sendiri rahsia-rahsia di sebalik kejayaan luar biasa beliau. (W – Wartawan ISMA, M – Nik Nur Madihah) [W] Boleh saudari ceritakan sedikit sebanyak tentang latar belakang diri, keluarga dan pendidikan? [M] Pertama sekali, terima kasih kepada pihak ISMA kerana sudi mengunjung…

ujian...!

ya ALLAH..
kuatkan aku...
jika aku lemah..
kuatkan aku..
jika aku jatuh...
kuatkan aku..
jika aku tersungkur..
kuatkan aku...
apabila manusia berburuk sangkakan aku.
kuatkan aku
jika aku diuji dengan cinta manusia..
yang sememangnya tidak kekal..
ya ALLAH..
berikan kekuatan padaku..
agar aku sentiasa teguh padamu...
supaya diriku sentiasa beriman padamu...
ya ALLAH..
aku akan cuba sdaya upaya agar aku...
sentiasa teguh...
apabila dikurniakan ujian dariMu...
...

Allah sebaik-baik perancang! ^_^

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hai hai kepada newcomer yang mungkin tiba-tiba terjumpa/terbaca blog saya atau yang dah lama mengikuti saya.

Lama dah kan saya tak update apa-apa. Berhabuk gila (jangan guna bahasa ni, ni bukan bahasa BM ok and tak sesuai nak buat karangan :P) blog sebab lama tak bukak. Lepas tu, design blog lama sangat tak tukar. Bila tengok balik dah tak menarik. Nantila saya tukar. Nak buat pembaharuan sikit. Tengok macam mana tahap kerajinan nanti.

Masa tu ada tapi ilham untuk menulis tu tak berapa nak datang. Ni la ilham ada datang sikit, so saya curi-curi masa untuk menulis. Berapa lama dah tak menulis dalam blog. Zaman kerajinan menulis blog masa sekolah menengah dah berlalu. Bila baca balik nak tergelak pun ada. Tapi takpe, itu semua kenangan dan pengalaman saya berjinak-jinak dalam penulisan (ada je penulisan lain yang saya dah buat tapi malu nak publish kat sini sebab kita tak pandai/ tak expert sangat nak menulis. Hehehe)

Okayy. Habis dah cerita pasa…