Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Kasihnya Mak dan Kasihnya Abah

Assalamualaikum w.b.t..
apa khabar semua..?
harapan agar semuanya sihat-sihat dan kita sentiasa hidup dalam keredhaan ALLAH..
amin..
dah lama rasa nya aku tak menulis ..
memang ada rasa nak menulis tetapi disebabkan terlalu busy hinggakan aku tak sempat menulis
untuk dikongsikan dengan para pembaca semua..
oleh sebab terlalu rindu nak menulis .aku ashik menulis sahaja tajuk2 yang aku rasa nak tulis(when somethings come out in my mind).. dengan harapan bila dah ada free time..bolehlah aku coretkan sesuatu..lawak rasanya..in shaa allah..coming soon... as im too busy with all my university's activities..busy with all the assingnment...presentations..programs..
actually all of this are part of my life..and im happy until now..haha


Sekarang baru aku faham tugas dan tanggungjawab seorang pelajar..
aku semakin hari semakin memahaminya..
moga dengan segala kesibukan kita dalam mengejar hal-hal dunia..
mohon dan doaku agar kita juga semakin sibuk dalam mengenali sang PENCIPTA..
Banyak sebenarnya yang n…

abah ku seorang yang sangat suka membaca !

assalamualaikum wbt..

.............

apa khabar semua ? 
semoga sihat-sihat sahaja dan kita semua dibawah keredhaan ALLAH..
amin..





ABAH KU SEORANG YANG SUKA MEMBACA .

ya..abah sangat suka membaca..
dari kecil aku suka memerhati abah yang sangat suka membaca .
abah kata jika kita membaca ..lagi banyak ilmu yang kita perolehi..
aku sentiasa ingat akan kata-katanya .
seingat aku ..buku pertama yang abah belikan pada aku dan kakak ku..
^^ adalah... si kecil bertudung merah ..
buku yang meninggalkan nostalgia..
waktu tu aku baru boleh membaca buku..
jadi ..aku sering mengulang-ulang bacaan aku agar lebih lancar . haha
aku sangat menyayangi buku tersebut . sangat .
sungguhpun begitu aku sangat sukakn warna pada setiap helaian buku itu .
kadang-kadang aku akan cuba melukis gambar yang terdapat dalam buku tersebut .
ya..aku akui bahawa aku suka melukis semasa aku kanak-kanak .
sampaikan apa yang aku lihat akan aku tafsirkan dalam bentuk lukisan..
kadang-kadang apabila abah sedang duduk atas kerusi mengadap komput…

Ada apa dengan seorang abah ?

assalamualaikum wbt..

"There are no perfect fathers, but a father will always love perfectly. Remember to care for those who care for you"




Abah? ayah ? papa? abi? daddy ?
Gelaran seorang insan yang patut kita kagumi..
insan yang sentiasa mencukupkan kita..memberikan segala apa yang dia punya..
sanggup korbankan segalanya..termasuk dirinya demi anak-anak..
Dirinya??
insan ini tanpa kita sedar telah melakukan apa sahaja demi anak-anak..
adakah kita sebagai anak sedar akan semua ini?
seorang ayah tidak akan pernah menunjukkan betapa dia lemah..
seorang ayah tidak akan pernah menunjukkan betapa tak berdaya..
seorang ayah tidak akan pernah menunjukkan betapa dia sakit..
hanya apa yang dia mahu adalah kebahagiaan anak-anaknya..
percayalah..
dia mahu kamu belajar untuk kuat..
dia mahu kamu belajar untuk tabah..
dia mahu kamu belajar untuk tidak menangis jika berat ujian yang kamu terima..
ALLAHU...
betapa mulianya seorang ayah...
sedangkan aku?
tanpa sedar seringkali menyakitinya...
tanpa sedar seringk…

come back with full of semangat !!!

asalamualaikum wbt...
lama tak post sesuatu..
aku baru balik shj ke universiti setelah cuti sebulan..
cuti sebulan?
sangat seronok..
dapat jumpa family dan dapat kumpul sama2..
nikmat yang paling best dan alhamdulillah...
aku sangat2 bersyukur sebab dapat jumpa mak dan abah..
rindu sangat stelah berapa bulan tak balik...
.....really miss that moment.....
cuti sebulan sbnarnya banyak benda yang aku belajar...
trlalu banyak...
bila dapat tengok muka makk...
baru aku tahu bahawasanya ..wanita ini banyak berkorban untukk aku..adik2 dan kakak2 ku...
betapa aku terhutang budi padanya...
betapa aku kadang2 lalai untuk menyayanginya..
betapa aku kadang2 lalai untuk memahaminya..
"makk..kakcik minta maaf...sebab selalu lupa..bila kita brjauhan..
baru kakcik ingat bahawa kakcik sangat menyayangi mak,,,terlalu..
maafkan kakcik sbb kakcik banyak menyakiti hati mak tanpa kakcik sedar..
maafkan kakcik..kakcik selalu lupa bahawa terlalu besar pengorbanan mak terhadap kami "
Adalah hari tu..sambil tengok tv ..a…