Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2017

Ujian itu Hadiah daripada Allah! Setiap ujian ada hikmah di sebaliknya ^^

Ujian itu Hadiah daripada Allah! Setiap ujian ada hikmah di sebaliknya ^^
Bila mana kita berbicara mengenai ujian.
Tiada seorang manusia yang mampu untuk mengungkap kan pengertian sebenar sesebuah ujian. Aku juga. Ujian ada dalam setiap diri manusia. Tahapnya berbeza. Jenis nya berbeza. Waktunya berbeza.
Ya. Ujian kita berbeza-beza. Cara kita menerima ujian tersebut juga berbeza. Keikhlasan & ketabahan kita menerima setiap ujian tersebut juga berbeza.
Ada orang diuji dengan kekayaan. Ada oraang diuji dengan kemiskinan.
Ada orang diuji dalam perkahwinan. Ada orang diuji dalam persahabatan.
Dan tidak juga ketinggalan kepada ujian yang berbentuk kematian.
Ya. Pelbagai bentuk ujian. Berat, ringan dan apa jua tahap/bentuk ujian pasti akan dirasai dalam diri seseorang yang bernama manusia. Tiada yang terkecuali.
Bukan lah juga sesuatu yang mudah untuk kita sendiri menasihati orang lain untuk bersabar dalam setiap ujian yang ditempuhinya. Kerana pada ketika ini, mereka yang menempuhnya, dan buka…

Angah's Convocation Day! I am truly happy for you ^^

Today is Angah’s convocation day! And I’m truly sooo happy for her. Congratulations Angah!
And please make du’a for her so that she could success in her coming soon interviews (Alhamdulillah, she got two interviews for now) and get the job quickly. (Walaupun Angah gembira dengan kerja Angah sekarang, kakcik harap Angah dapat kerja yang lebih membuat angah gembira dan selesa dan juga seiring dengan impian angah, Aamiin)
Thank you!

Angah, I don’t know how I should express this kind of feelings as I am so happy for you. Sincerely.
Angah pun tahu kakcik tak tahu nak tunjuk betapa kakcik gembira. Dan kakcik betul2 sebak after you sent those photos to us. And sorry because we are not there on your Big Day.
Abah jadi saksi, Mak jadi saksi, Along jadi saksi, Kakcik jadi saksi dan adik –adik jadi saksi betapa angah struggle dalam hidup angah dan tak kenal erti putus asa. Angah betul-betul ambil semangat abah. Kakcik dapat rasakan angah ni memang betul- betul sabar. Kakcik kadang-kadang rasa tak ma…

Allah sebaik-baik perancang! ^_^

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hai hai kepada newcomer yang mungkin tiba-tiba terjumpa/terbaca blog saya atau yang dah lama mengikuti saya.

Lama dah kan saya tak update apa-apa. Berhabuk gila (jangan guna bahasa ni, ni bukan bahasa BM ok and tak sesuai nak buat karangan :P) blog sebab lama tak bukak. Lepas tu, design blog lama sangat tak tukar. Bila tengok balik dah tak menarik. Nantila saya tukar. Nak buat pembaharuan sikit. Tengok macam mana tahap kerajinan nanti.

Masa tu ada tapi ilham untuk menulis tu tak berapa nak datang. Ni la ilham ada datang sikit, so saya curi-curi masa untuk menulis. Berapa lama dah tak menulis dalam blog. Zaman kerajinan menulis blog masa sekolah menengah dah berlalu. Bila baca balik nak tergelak pun ada. Tapi takpe, itu semua kenangan dan pengalaman saya berjinak-jinak dalam penulisan (ada je penulisan lain yang saya dah buat tapi malu nak publish kat sini sebab kita tak pandai/ tak expert sangat nak menulis. Hehehe)

Okayy. Habis dah cerita pasa…

Welcome Baby Fayha Hanaa to our family!!!

Assalamualaikum..
Selamat sejahtera everyone!

Sebenarnya lama dah nak post benda ni.  Sesuatu yang sangat istimewa. Istimewa dalam hidupku dan keluargaku.

And this time baru ada masa nak post.

Noor Fayhaa Hanna Bt Mohd Hisyam




Baby Fayha Anugerah Allah yang sangat Indah kepada kami.

Sekarang baru aku tahu bagaimana susahnya seorang ibu mengandungkan serta melahirkan anak..
Semuanya aku lihat betapa susahnya buat along untuk mengandungkan Baby Fayha..Anak sedara ku yang dilahirkan pada 1 mac 2016..

" Along sedang menjalani pembedahan untuk bersalin. Harap anak-anak abah berdoa agar along selamat menjalani pembedahan dan baby bakal lahir sihat. Kalau ada masa baca Al-quran mengiringinya ".

Pagi tu, abah whatsapp group family kami, Along bakal melahirkan seorang baby dan abah meminta kami mendoakan nya. Aku dalam masa  yang sangat berasa sangat gembira dan mendoakan agar Along selamat melahirkan baby nya. Ya aku tahu, itu semua bukan mudah kerana aku melihat sendiri bagaimana al…