Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

END OF DEGREE LIFE ^^

Alhamdulillah, syukur pada Allah. Dapat juga aku menamatkan pelajaran aku.
Ya, selamat empat tahun merantau di tempat kiranya asing bagi aku.
Dan aku survive. Kebanyakannya, bila tamat. Orang akan tanya, “best tak habis” “Lega tak”
Aku kurang pasti dengan setiap jawapan yang aku berikan. Sebab selama ni, hidup aku dan aku membesar dengan asuhan abah untuk belajar dan belajar (I mean aku, buku, peperiksaan, area belajar, environment pembelajaran, guru, pensyarah adalah benda yang tak pernah berpisah dengan aku dan aku suka semua yang aku buat). Jadi, aku masih belum dapat adapt dengan perpisahan aku dengan semua ni. Dramatis la pulak ayat ni. Tapi, ni la yang aku rasa since aku tak ahu nak buat proper ayat bagi menggambarkan perasaan aku masa ni. Hehehe (Hampa yang sama perasaan macam aku mungkin dapat faham dengan apa yang aku cuba nak sampaikan ni)

Convocation bulan 10 ni dan aku masih mencari part time job. Almaklumlah, takkan nak jadi penganggur bertauliah pulak kan. Tak biasa pulak du…

Bersyukur dengan setiap apa yang Tuhan beri.

Bersyukur dengan setiap apa yang Tuhan beri.
Assalamualaikum semuaaaa. Tak terlambat lagi kannn nak ucap. Selamat Tahun Baruuuu! (Tapi sekarang dah masuk bulan 2. Heeee) Moga tahun ini lebih baikkk dari tahunn -tahun sebelumnyaaa. Moga hari ini lebih baik dari hari sebelumnyaa. Moga Azam/wish list kalian tercapai dengannn jayanya tahun ini.
Aaaminnn.
Tak tahu nak mula dari mana, Harapnya kalian sudi la baca kiriman aku kali ini.
Yep, aku sekarang memang dah ada dekat Uni! Setelah 3 minggu cuti sem duduk kat rumah. I got to spend most of my time kat rumah with the familiaaaaa setelah beberapa bulan xbalik rumah. Huhu. Okay berapa bulan je (tak perlu diperbesarkan. Hehe)
Kat rumah memang totally aku lost and confused sebab banyak masa aku spend tak buat kerja (I mean thesis and such). Kadang-kadang rasa macam ada personality disorder. Perubahan yang normal/typical bagi student bila balik rumah kut (I got this disorder since matrikulasi lagi. Even balik rumah untuk study week pun aku takkan study.…