Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2018

END OF DEGREE LIFE ^^

Alhamdulillah, syukur pada Allah. Dapat juga aku menamatkan pelajaran aku.
Ya, selamat empat tahun merantau di tempat kiranya asing bagi aku.
Dan aku survive. Kebanyakannya, bila tamat. Orang akan tanya, “best tak habis” “Lega tak”
Aku kurang pasti dengan setiap jawapan yang aku berikan. Sebab selama ni, hidup aku dan aku membesar dengan asuhan abah untuk belajar dan belajar (I mean aku, buku, peperiksaan, area belajar, environment pembelajaran, guru, pensyarah adalah benda yang tak pernah berpisah dengan aku dan aku suka semua yang aku buat). Jadi, aku masih belum dapat adapt dengan perpisahan aku dengan semua ni. Dramatis la pulak ayat ni. Tapi, ni la yang aku rasa since aku tak ahu nak buat proper ayat bagi menggambarkan perasaan aku masa ni. Hehehe (Hampa yang sama perasaan macam aku mungkin dapat faham dengan apa yang aku cuba nak sampaikan ni)

Convocation bulan 10 ni dan aku masih mencari part time job. Almaklumlah, takkan nak jadi penganggur bertauliah pulak kan. Tak biasa pulak du…