Skip to main content

Angah's Convocation Day! I am truly happy for you ^^

Today is Angah’s convocation day! And I’m truly sooo happy for her. Congratulations Angah!

And please make du’a for her so that she could success in her coming soon interviews (Alhamdulillah, she got two interviews for now) and get the job quickly. (Walaupun Angah gembira dengan kerja Angah sekarang, kakcik harap Angah dapat kerja yang lebih membuat angah gembira dan selesa dan juga seiring dengan impian angah, Aamiin)

Thank you!

Image result for happy convocation day

Angah, I don’t know how I should express this kind of feelings as I am so happy for you. Sincerely.

Angah pun tahu kakcik tak tahu nak tunjuk betapa kakcik gembira. Dan kakcik betul2 sebak after you sent those photos to us. And sorry because we are not there on your Big Day.

Abah jadi saksi, Mak jadi saksi, Along jadi saksi, Kakcik jadi saksi dan adik –adik jadi saksi betapa angah struggle dalam hidup angah dan tak kenal erti putus asa. Angah betul-betul ambil semangat abah. Kakcik dapat rasakan angah ni memang betul- betul sabar. Kakcik kadang-kadang rasa tak mampu nak jadi macam angah. Angah, you deserve success in your life. In shaa Allah.

Semangat angah, jiwa angah & pengorbanan Angah. Kakcik harap, kakcik mewarisinya. Angah contoh buat kakcik dan adik-adik. Sifat angah sentiasa menyenangkan Mak dan Abah. Kak Cik pun In shaa Allah cuba untuk sentiasa menyenangkan Mak dan Abah dengan cara kakcik sendiri.

Seriously, air mata kakcik menitis bila mana kakcik tengok gambar Angah. Bukan senang angah nak capai apa yang angah dapat harini. Kakcik gembira untuk angah. Angah mungkin tak perasan dengan apa yang angah capai harini. Bergembiralah angah on your Big day!


Image result for quotes about study

Angah ambil STPM dua kali. Dan cabaran seterusnya untuk angah masuk ke Menara Gading bukanlah semudah yang orang lain sangkakan. Bagi kakcik ni bukan lah sesuatu yang senang dan semangat untuk belajar yang ada pada angah buat kakcik kagum. It is not easy for me.

Angah tetap terus semangat nak belajar walaupun kawan-kawan angah dah jauh kedepan dan kebanyakannya dah bekerja. And what a surprise, you graduate at the age of 25 and I am so proud of you. Abah dan mak paling berbangga sebab hanya mereka yang tahu how struggle you are. You should thank them for give birth and raise such a wonderful and amazing daughter like you! And Alhamdulillah for everything! Allah akan berikan yang terbaik untuk Hamba-hamba Nya.

Thank you jugak angah sebab sentiasa bagi non-stop lessons untuk kakcik dan adik-adik.
Percayalah. Semua orang bergembira dengan kejayaan Angah.

Love, 
Kakcik



normalahayatinanyan.blogspot.my
Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan
8/11/2017; 11.30 pm



Comments

Popular posts from this blog

cara kak nik nur madihah belajar !

Kewajipan terhadap agama dan kecemerlangan akademik mestilah dilaksanakan seiringan kerana kita tidak mahu sekadar berjaya di dunia sahaja, sedangkan kejayaan di akhiratlah yang kekal abadi. Demikian tegas Nik Nur Madihah bt Nik Mohd Kamal, pelajar cemerlang SPM 2008 ketika ditemuramah oleh wartawan ISMA di rumahnya di Pengkalan Chepa, Kelantan baru-baru ini. Pencapaian Nik Nur Madihah mendapat 20A telah ‘menggemparkan’ negara kerana kejayaan ini diperolehi dalam keadaan hidup beliau yang serba daif seperti yang dipaparkan oleh media massa. Ikuti wawancara penuh saudari Nik Nur Madihah bersama wartawan-wartawan ISMA (Muadz Mohammed Zain, Norzafry Norhalim dan Mohd Rusman Arief A Rahman) yang berkesempatan mendengar sendiri rahsia-rahsia di sebalik kejayaan luar biasa beliau. (W – Wartawan ISMA, M – Nik Nur Madihah) [W] Boleh saudari ceritakan sedikit sebanyak tentang latar belakang diri, keluarga dan pendidikan? [M] Pertama sekali, terima kasih kepada pihak ISMA kerana sudi mengunjung…

Bersabar lah wahai adikku.. Kuat dan cekalkanlah hatimu~

Asalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..
apa khabar semuanya..diharapkan semuanya sihat-sihat blako..
aku..alhamdulillah..masih meneruskan perjuangan aku sebagai seorang pelajar..
menuntut ilmu dan mengaut nya sebanyak yang mungkin..
semampu yang boleh..
ilmu takkan pernah habis dipelajari kerana ilmu amat luas ..
tak terhitung nilainya..
diharapkkan kamu semua juga ..jangan pernah jemu untuk mempelajari..
ilmu dunia dan juga ilmu akhirat..
jangan pernah putus asa yaa..
Pesanan ini juga buat diriku yang sering alpa ..
yang sering lalai..
yang sering leka..
kita sama-sama bangkit dan cuba untuk bergerak dan berjalan tanpa henti menuju kejayaan..
teringat pada kata-kata akak mas( kakak usrah ku) sewaktu kami berbual-bual..
katanya" kalau kita hanya mengejar dunia, maka kita hanya akan mendapat dunia sahaja..tetapi jika kita mengejar akhirat maka kita akan mendapat kedua-duanya iaitu dunia dan akhirat"..
aku hanya tersenyum mendengar kata-katanya..
sesungguhnya memang ada kebenarannya..
aku be…

Allah sebaik-baik perancang! ^_^

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hai hai kepada newcomer yang mungkin tiba-tiba terjumpa/terbaca blog saya atau yang dah lama mengikuti saya.

Lama dah kan saya tak update apa-apa. Berhabuk gila (jangan guna bahasa ni, ni bukan bahasa BM ok and tak sesuai nak buat karangan :P) blog sebab lama tak bukak. Lepas tu, design blog lama sangat tak tukar. Bila tengok balik dah tak menarik. Nantila saya tukar. Nak buat pembaharuan sikit. Tengok macam mana tahap kerajinan nanti.

Masa tu ada tapi ilham untuk menulis tu tak berapa nak datang. Ni la ilham ada datang sikit, so saya curi-curi masa untuk menulis. Berapa lama dah tak menulis dalam blog. Zaman kerajinan menulis blog masa sekolah menengah dah berlalu. Bila baca balik nak tergelak pun ada. Tapi takpe, itu semua kenangan dan pengalaman saya berjinak-jinak dalam penulisan (ada je penulisan lain yang saya dah buat tapi malu nak publish kat sini sebab kita tak pandai/ tak expert sangat nak menulis. Hehehe)

Okayy. Habis dah cerita pasa…