Skip to main content

HIJRAH !


hijrah...
aku ingin berhijrah ke jalanmu....
ya ALLAH...
bantulah dalam penghijrahanku...
aku ingin menjadikan hidupku lebih baik daripada tahun sebelumnya...
itu tekadku...
tabahkan lah hatiku ya ALLAH...
aku ingin mendekatkan diriku padamu ya ALLAH...
aku sedar ya ALLAH...
aku hanyalah insan kerdil..
yang sering melakukan kesilapan...
terlalu banyak dosa yang aku lakukan...
tanpaku sedari...
kau ampunkan lah segala salah silapku...
kepadaMu..
kepada abah dan mak..
kepada keluargaku...
kepada sahabatku...
kepada semua yang berada di sekelilingku...
ya ALLAH kadang-kadang ...
aku malu padamu...
malu pada orang sekelilingku...
atas kekhilafanku...
aku tahu ENGKAU maha pengampun...
terimalah aku ya ALLAH...
hambamu yang jahil...
aku ...
ingin kembali padamu ...
dalam keredhaanmu...
ya ALLAH kurniakan aku penghijrahan dalam
redhaMu...
aku ingin sekali menjadi penghuni syurgamu...
bersama keluarga ku...
bersatu , serta
jauh dari nerakaMu yang amat dasyat...
ya ALLAH aku berasa takut akan kekuasaaMu...
aku takut...
aku tidak mencapai semua itu...
dan aku takut...
aku tidak mampu melawan godaan syaitan...nafsu
ya ALLAH ..
lindungilah aku..
lindungilah aku daripada meletakkan cinta manusia melebihi
cintaku padamu..
ya ALLAH...
jika masa nya belum sampai...
lindungilah aku...
lindungi diriku daripada berpaling darimu...
ya ALLAH bantulah dalam penghijrahanku..
kurniakanku kejayaan...
aku amat memerlukanmu dalam hidupku ya ALLAH...
tiada apa yang aku perlu selain ENGKAU...
tiada apa yang aku mahu selain ENGKAU...
tiada apa yang aku ada selain ENGKAU..
aku mohon padamu..
berikan kemudahan padaku...
......ya ALLAH BANTULAH AKU ,REDHALAH KEHIDUPANKU....

Comments

Popular posts from this blog

cara kak nik nur madihah belajar !

Kewajipan terhadap agama dan kecemerlangan akademik mestilah dilaksanakan seiringan kerana kita tidak mahu sekadar berjaya di dunia sahaja, sedangkan kejayaan di akhiratlah yang kekal abadi. Demikian tegas Nik Nur Madihah bt Nik Mohd Kamal, pelajar cemerlang SPM 2008 ketika ditemuramah oleh wartawan ISMA di rumahnya di Pengkalan Chepa, Kelantan baru-baru ini. Pencapaian Nik Nur Madihah mendapat 20A telah ‘menggemparkan’ negara kerana kejayaan ini diperolehi dalam keadaan hidup beliau yang serba daif seperti yang dipaparkan oleh media massa. Ikuti wawancara penuh saudari Nik Nur Madihah bersama wartawan-wartawan ISMA (Muadz Mohammed Zain, Norzafry Norhalim dan Mohd Rusman Arief A Rahman) yang berkesempatan mendengar sendiri rahsia-rahsia di sebalik kejayaan luar biasa beliau. (W – Wartawan ISMA, M – Nik Nur Madihah) [W] Boleh saudari ceritakan sedikit sebanyak tentang latar belakang diri, keluarga dan pendidikan? [M] Pertama sekali, terima kasih kepada pihak ISMA kerana sudi mengunjung…

Bersabar lah wahai adikku.. Kuat dan cekalkanlah hatimu~

Asalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..
apa khabar semuanya..diharapkan semuanya sihat-sihat blako..
aku..alhamdulillah..masih meneruskan perjuangan aku sebagai seorang pelajar..
menuntut ilmu dan mengaut nya sebanyak yang mungkin..
semampu yang boleh..
ilmu takkan pernah habis dipelajari kerana ilmu amat luas ..
tak terhitung nilainya..
diharapkkan kamu semua juga ..jangan pernah jemu untuk mempelajari..
ilmu dunia dan juga ilmu akhirat..
jangan pernah putus asa yaa..
Pesanan ini juga buat diriku yang sering alpa ..
yang sering lalai..
yang sering leka..
kita sama-sama bangkit dan cuba untuk bergerak dan berjalan tanpa henti menuju kejayaan..
teringat pada kata-kata akak mas( kakak usrah ku) sewaktu kami berbual-bual..
katanya" kalau kita hanya mengejar dunia, maka kita hanya akan mendapat dunia sahaja..tetapi jika kita mengejar akhirat maka kita akan mendapat kedua-duanya iaitu dunia dan akhirat"..
aku hanya tersenyum mendengar kata-katanya..
sesungguhnya memang ada kebenarannya..
aku be…

Allah sebaik-baik perancang! ^_^

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hai hai kepada newcomer yang mungkin tiba-tiba terjumpa/terbaca blog saya atau yang dah lama mengikuti saya.

Lama dah kan saya tak update apa-apa. Berhabuk gila (jangan guna bahasa ni, ni bukan bahasa BM ok and tak sesuai nak buat karangan :P) blog sebab lama tak bukak. Lepas tu, design blog lama sangat tak tukar. Bila tengok balik dah tak menarik. Nantila saya tukar. Nak buat pembaharuan sikit. Tengok macam mana tahap kerajinan nanti.

Masa tu ada tapi ilham untuk menulis tu tak berapa nak datang. Ni la ilham ada datang sikit, so saya curi-curi masa untuk menulis. Berapa lama dah tak menulis dalam blog. Zaman kerajinan menulis blog masa sekolah menengah dah berlalu. Bila baca balik nak tergelak pun ada. Tapi takpe, itu semua kenangan dan pengalaman saya berjinak-jinak dalam penulisan (ada je penulisan lain yang saya dah buat tapi malu nak publish kat sini sebab kita tak pandai/ tak expert sangat nak menulis. Hehehe)

Okayy. Habis dah cerita pasa…